27/10/09

Φωτογραφίες απο την εκδρομή στην Βουλγαρία 23-24-25/10/2009....Νο1

Φωτογραφία απο το εντυπωσιακό μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη της Ρίλα.

Η ομάδα που ανέβηκε στο τελευταίο καταφύγιο λίγο πριν απο την κορυφή Musala.

Πορεία δίπλα στις Αλπικές λίμνες του Εθνικού πάρκου της Ρίλα.


Ο Σάββας με φόντο την κορυφή Musala.


Αλπική λίμνη.





Εθνικό Πάρκο Ρίλα.

Πορεία προς το πρώτο καταφύγιο.

Με έναν απο τους Βούλγαρους οδηγούς.

Η ανάβαση απο το Μπόροβιτς μέχρι ένα σημείο της διαδρομής έγινε με τα ηρωϊκά τζιπάκια της φωτογραφίας.



Μια όμορφη εμπειρία για τα μέλη του Ορειβατικού συλλόγου, ήταν η τριήμερη εκδρομή στην Βουλγαρία (23-24-25/10). Προορισμός της εκδρομής ήταν το θέρετρο του Μπόροβιτς το οποίο απέχει περίπου 70 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας, Σόφια. Aπό εκεί εάν ο καιρός το επέτρεπε θα πραγματοποιούσαμε ανάβαση στην κορυφή Musala η οποία είναι και η ψηλότερη στα Βαλκάνια με ύψος 2.925 μέτρα.
Ξεκινήσαμε από την Αριδαία το μεσημέρι της Παρασκευής και σε περίπου δυόμισι ώρες ήμασταν στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, έλεγχος ταυτοτήτων και η είσοδος στην Βουλγαρία είναι γεγονός. Ο σύλλογος ήρθε και πέρυσι τέτοιο καιρό στην Βουλγαρία όμως τότε είχαμε επισκεφτεί το Bansko και είχαμε πραγματοποιήσει ανάβαση στην κορυφή Vihren. Αναμνήσεις από εκείνη την εκδρομή καθώς και πειράγματα δίνουν και παίρνουν μέσα στο λεωφορείο το οποίο περνά μέσα από τα στενά της Κρέσνας, τόπος που μοιάζει πολύ με τα δικά μας τα Τέμπη. Η ώρα περνάει και πλησιάζουμε στο Μπόροβιτς. Φτάνουμε στο ξενοδοχείο, τακτοποιούμαστε σε δωμάτια και κατεβαίνουμε για βραδινό το οποίο εξελίσσεται σε γλέντι με Βούλγαρους και Έλληνες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το πρωινό στα 1350 μέτρα είναι όμορφο παρόλο που η ομίχλη σκεπάζει το τοπίο. Προσπαθούμε να βρούμε λύση ώστε η ομάδα να ανέβει στα 2.000 μέτρα με κάποιο μεταφορικό μέσο. Τηλέφωνα, λίγα Αγγλικά λίγα Βουλγάρικα λίγα νοήματα και να σου ο Ίλιε με τα τρομερά και φοβερά τζιπάκια. Jeep safari έτσι έχει ονομάσει την εταιρία του. Γρήγορη επιβίβαση και προώθηση της ομάδας στα 2.000 μέτρα. Πεζοπορία και να μαστε στο πρώτο καταφύγιο, το οποίο είναι δίπλα σε μια αλπική λίμνη. Τοπίο μοναδικό. Άλλωστε το Εθνικό πάρκο της Ρίλα φημίζεται για τις αλπικές του λίμνες πρέπει να έχει περίπου τριακόσιες. Μια ομάδα συνεχίζει για πιο ψηλά και φτάνει στο τελευταίο καταφύγιο λίγο πριν την κορυφή. Επιστροφή από τα ίδια. Ξενοδοχείο - βραδινό - έξοδος στην γειτονική πόλη. Η επόμενη και τελευταία μέρα περιλαμβάνει επίσκεψη στην εντυπωσιακή Μονή του Αγίου Ιωάννη της Ρίλα. Μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο με εντυπωσιακή ιστορία και διακόσμηση.
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας θέλει να ευχαριστήσει για άλλη μια φορά το Τουριστικό γραφείο "Αλμωπία Travel - Τάσος Κερκενίδης" για την άψογη συνεργασία - συντονισμό της εκδρομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: